3.jpg
3.jpg

Intro


Protus

Sommarläger, vinterläger och andra aktiviteter året runt

 

SCROLL DOWN

Intro


Protus

Sommarläger, vinterläger och andra aktiviteter året runt

 

 

Välkommen till Protus!

Deltagarutvärdering

På Protus utforskar vi livets stora frågor utan färdiga svar och universella sanningar. Våra läger är en spännande, varm och glädjefylld helhetsupplevelse där diskussioner, gruppövningar och lekar varvas med friluftsaktiviteter såsom bad, paddling och båtutflykter.

Video om Protus sommarläger.

Under våra läger byggs en fantastisk känsla av acceptans, glädje och samhörighet. Att vara toleranta, närvarande och nyfiket utforskande är förmågor som vi tillsammans bygger upp på lägren och för att bibehålla den känslan under resten av året anordnar vi också kvällsträffar, så kallade Protuscaféer.

På ett Protuscafé träffas vi för att ha diskussioner och lyssna på intressanta föreläsare, men också bara för att ha meningsfulla lekar och ha det bra.

Stötta oss genom att bli medlem

Det är gratis och enkelt att bli medlem i Protus, klicka här. Som medlem finns det ingenting du måste göra, men om du vill, kan du välja att engagera dig i Protus verksamhet. T.ex. kan du vara med i styrelsen, jobba med ledarutveckling, Protuscaféer eller starta en lokalförening.
Maila info@protus.se om du är intresserad av att engagera dig i föreningen.

Protus är en religiöst och politiskt obunden ideell förening.


Verksamhetsansvarig annons.png

Protus söker verksamhetsansvarig!

Vill du ta ansvar för en ungdomsförening där tonåringar utforskar livets stora frågor på läger och event – och där 80% blir mer positiva till sig själva och framtiden? Gillar du att leda projekt, inspirera (och inspireras), att lösa problem och se möjligheter? Ungdomsföreningen PROTUS söker nu en ny verksamhetsansvarig – är det du?
Följ länken och ansök idag!


årlägerfb.jpg

Platser kvar på protusläger

Vill du gå på läger uppe i Åre, omgiven av höga fjäll och djupa dalar? Eller kanske hellre nere i Skåne, med härliga skånska slätter och bokskog? Som tur är har vi några platser kvar till båda av dessa läger! Passa på nu innan de fylls upp.

Se datumen för respektive läger och anmäl dig här.


Protusläger i Åre!

IMGP0895.JPG

Eftersom söktrycket på sommarens yngreläger (14-16 år) slagit alla förväntningar har vi därför sett över möjligheterna för ytterligare ett läger.

Vi har nu banat väg och kan med glädje meddela att det blir ett Protusläger i Edsåsdalen, Årefjällen!

Vi kommer att hålla till på Renfjällsgården, en plats vi tror passar perfekt för ett protusläger – här finns naturen, bad, mysiga miljöer och möjligheter att både umgås och vara ifred.

http---edsasdalen.se-media-2146-sommar-vandrarhem.jpg?width=1200&height=630&mode=crop&center=0.5,0.5.jpeg

Boendet är i 2 – 4 bäddsrum, och lägret kommer självklart att ha grundupplägg som ett ”vanligt” Protusläger. Det enda om kommer att skifta är omgivningen – istället för skärgård eller skånska slätter, blir vi omgivna av höga fjäll, djupa sjöar och skog. Ledarteamet är redo och otroligt peppade på att få skapa ett läger i en ny spännande miljö med nya äventyr och upplevelser.

39526398_10212362911852234_8303315962455654400_o.jpg

Datum 24 juli – 5:e augusti.

Priset är 6 800:- inklusive tågresa t/r Stockholm-Åre (om ditt barn inte behöver resa, säg till) och givetvis kommer det att vara ledare med på resan och aktiviteterna börjar redan längs spåret.

Det är som vanligt ett begränsat antal platser -  först till kvarn gäller!
Anmäl dig här.


Vänliga hälsningar 
Protusgänget 


Protus nya styrelse!

I Februari hade Protus sitt årsmöte för 2019. Där valdes den nya styrelsen in som kommer fortsätta att utveckla Protus framåt under året. Styrelsen består av sju ordinarie och två suppleanter.

Ordförande Ylva Hultén.
Sekreterare Flynn Smedman.
Vice ordf. Ebba Gustafsson.
Kassör, Axel Sillah.
Ledamöter: Maria Nohlström, Gunnar Bergstedt och Klara Högberg. 
Suppleanter: Lovisa Love Lundblad och Alice Carlsson.

Ekskärets Magnus Åkerlind och vår tf Verksamhetsansvarig Joel Ringberg medverkar också i styrelsearbetet.

Har du idéer, förslag eller feedback? Maila styrelsen på styrelsen@protus.se eller Verksamhetsansvarig, Joel Ringberg, på Joel@protus.se
Utan dig och alla andra medlemmar är vi ingenting!

ny styrelse.002.jpeg

anmälan_2019.jpg

Vill du gå på läger till sommaren?

Vi har fortfarande platser kvar på några av våra sommarläger. Vi kommer att ha läger både på ön Ekskäret i Stockholms skärgård och på lägergården Sjöröd i Skåne, samt ytterligare ett läger i Åre.

Läs mer om våra läger och hur du anmäler dig här!

 

 

Några bilder från våra läger och övriga verksamhet: