Tävling

“Jag önskar jag lärt mig hur man flörtar. Att ta kontakt med någon utan att det känns skitjobbigt.”

"Jag önskar att någon hade lärt mig att det är okej att misslyckas, att det till och med är bra att misslyckas för att lära sig"

"Jag önskar att jag hade lärt mig diskutera istället för att argumentera. Samtal som tar både mig och den jag pratar med framåt och som inte går ut på att vinna en argumentation"

Vad önskar du att du lärt dig i skolan?

1.jpg

Protus har startat tävlingen #önskarjaglärtmigiskolan där vi frågar både vuxna och unga vad de önskar att de skulle lärt sig i skolan. Ovanför är några exempel från personer vi frågat för att ge lite inspiration. Vi är nyfikna på vad DU tänker att skolan inte fångat upp, men som känns viktigt att lära sig för att ta sig an livet. Genom att svara på frågan är du med och tävlar och kan vinna ett pris till ett värde av ca 6000:-. Läs mer om tävlingens regler och vad du kan vinna här. För att vara med i tävlingen blir du gratis medlem i Protus, vilket hjälper föreningen att växa. Du kan läsa mer om vad medlemskapet bidrar till här och mer information om Protus hittar du här.

Är du under 26 år?

2.jpg

Då undrar vi vad du önskar att få lära dig i skolan som du ännu inte fått? Och en motivering varför.


Är du över 26 år? 

3.jpg

Då undrar vi vad du önskar att du hade lärt dig i skolan när du var ung? Och en motivering varför.


På vår hemsida kommer vi sedan att berätta om de svar vi får in, men också använda de insikter vi får ut av detta för att utveckla vår verksamhet. 

Om protus

Protus är en ideell ungdomsförening där ungdomar får utforska livets stora frågor utan färdiga svar och universella sanningar. Våra läger är en spännande, varm och glädjefylld helhetsupplevelse där diskussioner, gruppövningar och lekar varvas med friluftsaktiviteter såsom bad, paddling och båtutflykter. Vi tar upp de frågor som vardagen kanske inte alltid ger utrymme för. Detta sker i en trygg och accepterande miljö.

 

Förutom läger anordnar vi ledarutbildning, aktiviteter och regelbundna träffar. Nyfiket utforskande är Protus' ledord och vi är en religiöst och politiskt obunden ideell förening. Läs mer om föreningen här.