Tävling: Önskar jag lärt mig i skolan

Ungdomsföreningen Protus är nyfikna på vad du önskar få lära dig i skolan, men ännu inte fått göra. Eller om du är vuxen idag vad du önskat du haft för kunskap om livet när du var ung. 

“...att lära mig hur man flörtar. Att ta kontakt med någon utan att det känns skitjobbigt.”
"...att någon hade lärt mig att det är okej att misslyckas, att det till och med är bra att misslyckas för att lära sig"
"...att jag hade lärt mig diskutera istället för att argumentera. Samtal som tar både mig och den jag pratar med framåt och som inte går ut på att vinna en argumentation"

Tävlingen

Vi är nyfikna på vad du tänker att skolan inte fångat upp, men som känns viktigt att lära sig för att ta sig an livet. Och nu tänker vi inte på algebra eller att kunna räkna upp alla Sveriges kungar. Utan praktisk kunskap som hjälper dig att skapa ett meningsfullt och välmående liv.

Protus kommer att dela med sig av de svar vi får in och använda kunskapen för att utveckla vår ideella verksamhet. 

Genom att svara på frågan kan du vinna ett pris till ett värde av ca 6000:- och biobiljetter. 


Är du under 26 år?

ungas_skylt.jpg

Vi undrar vad du som är ung idag önskar att få lära dig i skolan, men som du ännu inte fått? Och en motivering varför.

Lämna ditt bidrag!


Är du över 26 år? 

vuxen_skylt.jpg

Vi undrar vad du som är vuxen idag önskar att du hade fått lära dig i skolan när du var ung? Och en motivering varför.

Lämna ditt bidrag!


Om tävlingen

Läs mer om tävlingens regler och vad du kan vinna här. För att vara med i tävlingen blir du gratis medlem i Protus, vilket hjälper föreningen att växa. Du kan läsa mer om vad medlemskapet bidrar till här.

Om föreningen Protus

Protus är en ideell ungdomsförening där ungdomar får utforska livets stora frågor utan färdiga svar och universella sanningar. Våra läger är en spännande, varm och glädjefylld helhetsupplevelse där diskussioner, gruppövningar och lekar varvas med friluftsaktiviteter såsom bad, paddling och båtutflykter. Vi tar upp de frågor som vardagen kanske inte alltid ger utrymme för. Detta sker i en trygg och accepterande miljö.

Förutom läger anordnar vi ledarutbildning, aktiviteter och regelbundna träffar. Nyfiket utforskande är Protus' ledord och vi är en religiöst och politiskt obunden ideell förening.

Läs mer om föreningen här.